Spring naar hoofd-inhoud

APK

De APK is een Algemene Periodieke Keuring (APK). Dit is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Benzine auto's met een datum eerste toelating na 1 januari 2005 moeten na 4 jaar voor de eerste keer gekeurd worden, daarna 2 keer na twee jaar, daarna ieder jaar. Auto's met een datum eerste toelating voor 1 januari 2005 moeten ieder jaar gekeurd worden.

Diesel auto's met een datum eerste toelating na 1 januari 2005 moeten na 3 jaar voor de eerste keer gekeurd worden, daarna ieder jaar.

Auto's van 30 jaar of ouder moeten een keer in de twee jaar gekeurd worden.

Auto's met een datum eerste toelating voor 1 januari 1960 hoeven geen keuring meer te ondergaan.

U kunt Ruiter Autoservice een reminder laten sturen, zodat de keuring niet vergeten wordt.

U kunt uw auto laten keuren bij garages en keuringsstations in Nederland die door het RDW zijn erkend. Een erkend bedrijf of keuringsstation herkent u aan de sticker: RDW erkend keuringsstation.

Ruiter Autoservice is een erkend keuringsstation.

Als uw auto naar aanleiding van de APK-reparaties nodig heeft, wordt deze afgekeurd. U heeft dan 2 maanden de tijd om uw auto te laten repareren. Gedurende deze maanden mag met de auto alleen op de openbare weg worden gereden van het APK-station naar het reparatiebedrijf. Als uw auto weer gerepareerd is, wordt deze alsnog goedgekeurd en afgemeld bij de RDW. De reparaties moeten vóór de vervaldatum van de lopende periode worden uitgevoerd. Daarom mag de APK altijd twee maanden eerder plaatsvinden.

Als uw keuringsrapport kwijt is, dan kunt u bij de RDW een duplicaat keuringsrapport opvragen. Houdt u er rekening mee dat hier wel kosten aan zijn verbonden.

Oops, an error occurred! Code: 202008051744398dbc3dd5